Pittige Boerengroentesoep met ballen
Pittige Boerengroentesoep met ballen
03 januari 2020 
2 min. leestijd

Pittige Boerengroentesoep met ballen

Ingrediënten (4 personen) 

  • 2.5 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes (liefst biologisch)
  • 1 runderbouillonblokje (liefst biologisch)
  • 500 gram rundergehakt van de slager
  • 1 kleine broccoli
  • 6 stengels bleekselderij
  • 125 gram champignons
  • 250 gram soepgroente (zakje voorgesneden)
  • 1 jalopenopeper
  • Tamarindesaus
  • tl sambal
  • tl paprikapoeder
  • peper, zout

Spice up your wednesday!

Of je nu in de gezonde modus zit of niet: soep is altijd goed! Tenminste, dat vinden wij. Deze pittige boerensoep met ballen bijvoorbeeld, is een echte opkikker. Een perfecte woensdagmiddaglunch; het breekt immers zo lekker de week! Van groentesoep kun je natuurlijk maken wat je wilt. Groente blijft immers een kwestie van smaak. Wij maakten ‘m deze keer lekker pittig.

De Ballen

We beginnen met de ballen. Doe het gehakt in een kom, kruid naar smaak met peper, zout en (minimaal) een theelepel paprikapoeder. Voeg een flinke scheut tamarindesaus en een theelepel sambal toe. Kneed vervolgens het gehakt en draai er mooie gelijke balletjes van.

De Boerengroentesoep

Breng 2.5 liter water aan de kook met de bouillonblokjes. Snijd de jalopenopeper in plakjes en snipper die plakkers vervolgens fijn in hele kleine stukjes. EVentueel kun je een vijzel gebruiken. Voeg toe aan de bouillon. Hoeveel? Dat is afhankelijk van je smaak. Wij houden van pittig en hebben zo’n 5 plakjes fijngesneden. Tip: Voeg gefaseerd toe. Immers, eenmaal te pittig, kun je niet meer terug. Laat de bouillon rustig doorkoken en was in de tussentijd de stengels bleekselderij. Snijd eerst in de lengte door, vervolgens in kleine partjes en voeg toe aan de soep. Daarna snijd je de champignons in plakjes en voegt deze eveneens toe. Vervolgens was en snijd je de broccoli (inclusief stronk, die niet alleen heerlijk is, maar ook boordevol vitaminen zit!). Voeg toe, laat heel even staan en voeg tot slot de voorgesneden soepgroenten toe.Je kunt ook zelf wortelen, prei en kool snijden, maar met een basis van soepgroenten zit je altijd goed! Voeg op het laatst de ballen toe en laat het geheel zo’n 10 minuten zachtjes doorkoken. Proef tussendoor en oordeel zelf of het pittig genoeg is. Een plakje jalopenopeper is immers zo toegevoegd.. 🙂

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
Perfect om te bakken, braden en grillen Slechts één spray is voldoende Ook handig voor het invetten van je bakvorm ...
De BBQ toppingsauzen zijn vegetarisch & veganistisch en hebben een handige hersluitbare verpakking.
Snickers Hi Protein Bar van Mars heeft dezelfde overheerlijke karamel, pinda en chocolade smaak als de gewone Snicker, maar bevat daarnaast ook 22g Eiwit per reep!...

Deze bouillon combineert de sublieme smaak die u verwacht van Sublimix met de strengste kwaliteitsnormen. Sublimix groentenbouillon bevat geteelde ingrediënten van de fijnste kwaliteit, en dat proe...