arrow_drop_up arrow_drop_down
14 maart 2020 

Rode bietenpuree

  • 2 pastinaken
  • 1 zakje rode bieten (3 stuks)
  • Peper
  • Zout
  • Muskaatnoot
  • Als je in fase 2 zit:
  • 1 el mayonaise
  • 2 el magere yoghurt
  • ½ citroen

Bereiding

Schil de pastinaak, snij in blokjes en stoom gaar.  Snij de rode biet in partjes en warm nog even op.  Als de pastinaak gaar is, mag je deze mixen of pureren samen met de rode biet.  Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

In fase 2 kan je dit sausje erbij serveren: meng de mayonaise met de magere yoghurt en kruid met peper, zout en verse dille of gedroogde dille.  Voeg de uitgeperste halve citroen toe.  Smakelijk!

Tip: pastinaak is de perfecte vervanger voor aardappel als je in fase 1 zit, voor al je puree gerechten!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?