16 april 2018 

Spaghetti Bolognese met pijnboompitten

Bereiding

Heerlijk klassieke pasta bolognese! Bak de pijnboompitten goudbruin (zonder olie), laat afkoelen en houd apart. Breng alvast water aan de kook in een grote pan. Snijd intussen de ui, wortel en bleekselderij fijn en houd apart. Bak het rundergehakt rul in een koekenpan en voeg de ui, wortel, bleekselderij en (uitgeperste of gesneden) knoflook toe. Schep 1 minuut om op matig vuur. Voeg de cherry tomaatjes en de passata toe en blijf roeren. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak met wat zout en peper. Laat de saus ongeveer 10 minuten pruttelen op matig vuur en roer af en toe, kook in de tussentijd de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti met de saus en garneer met pijnboompitten en wat verse blaadjes basilicum.

Ingrediënten (2 Personen)

150 gr volkoren spaghetti
450 gr passata di pomodoro
half bakje cherry tomaatjes
1 ui
2 teentjes knoflook
250-300 gr rundergehakt
1 wortel2 stengels bleekselderij
paar takjes verse basilicum
eetlepel verse of gedroogde oregano
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?