Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl jalapenopeper
- 400 gram fijne soepgroenten. (Prei, selder, wortel)
- 400 gram verse spinazie
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 2 eetlepels olijfolie
- 750 ml water
- 4 stukken naanbrood met knoflook en koriander
Snipper de ui. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 min. Bak de knoflook, koriander, jalapenopeper en de soepgroente 3 min mee.
Doe het groentebouillonblokje, het water en de kokosmelk bij de groenten en breng aan de kook. Laat 8 min. zachtjes koken. Voeg de laatste minuut in delen de spinazie toe en laat even meewarmen.
Verwarm ondertussen de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Mix de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer met de naanbroden.