Ingrediënten 2 personen
- 1 bloemkool
- 250 gram Spruiten
- 200 gram rundergehakt (mager)
- 1 gesnipperde ui
- Half bakje champignons
- 1 eetlepel sambal oelek
- Theelepel nootmuskaat
- Theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
Wij weten al wat we vanavond eten! Deze Fase 1 Proof stamppot met een twist.
Stamppot met een twist
Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water gaar. Zet intussen de (geschoonde) spruiten op met een laagje water. Snijd de champignons, snipper de ui en fruit aan in de koekenpan met een theelepeltje sambal en 2 eetlepels water. Voeg na een paar minuten het gehakt rul toe en roer eventueel nog een theelepel sambal door de mix. Laat op laag vuur sudderen. Als de bloemkool helemaal gaar gekookt is, giet af, voeg peper en zout toe en stamp fijn tot een puree. Giet vervolgens de spruiten af en bestrooi naar smaak met nootmuskaat. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout en eventueel met wat paprikapoeder. Verdeel over twee borden en giet eventueel nog wat vocht van de gekruide gehaktmix over de bloemkoolpuree. Hollandse kost met een twist!
Tip: De spruiten kun je uiteraard vervangen door een groente naar keuze!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 1), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.