Witloof hespenrolletjes in bloemkoolsaus
12 maart 2019 

Witloof hespenrolletjes in bloemkoolsaus

  • anderhalve grote bloemkool
  • 8 stronken grondwitloof
  • een flinke scheut (rijst)melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 240 g geraspte mozzarella kaas

Verwarm de oven voor op 210 °C, op de grillstand.

Stoom of kook de bloemkool tot die helemaal gaar is. Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoom of stoof het witloof gaar, prik met een vork in het witloof om te zien of het gaar is. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.

Mix de bloemkool in de blender met een scheut melk, olijfolie, 2 el van het stoom/kookvocht van het witloof en kruid goed af met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

Meng de bloemkoolsaus met de helft van de gratinkaas.

Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper, rol het in de ham en leg in de ovenschaal. Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met de gemalen kaas.  Zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?