arrow_drop_up arrow_drop_down
2 april 2019 

Wrap chili con carne

2 personen

  • 400 g gehakt rund
  • 1 courgette
  • 2 avocado’s
  • 1 tomaat
  • 4 koffiel. citroensap
  • 1 plantje koriander
  • 1 groen pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 4 wraps
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 400 g rode kidneybonen (blik)
  • 150 g maïs (blik)
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. komijnpoeder
  • tabasco (naar keuze)
  • peper en zout

Snij de courgette in blokjes.  Spoel de rode bonen en de maïs onder koud water en laat uitlekken.  Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.  Snij een halve rode ui fijn en hou apart voor de guacamole. Snipper de rest van de uien en het knoflook fijn. Hak de koriander grof.  Verwijder de pitjes uit de tomaat en hak het vruchtvlees fijn.  Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de rode uien, het knoflook en het pepertje 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak 7 à 8 min. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak nog 2 min.  Doe er de courgette bij en laat 3 min. stoven. Kruid met peper, zout en de komijn.   Voeg de tomatenstukjes en de rode bonen toe en laat 10 min. onafgedekt sudderen. Roer regelmatig.  Maak intussen de guacamole: snij het vruchtvlees van de avocado’s in stukjes en besprenkel met het citroensap. Voeg de opzijgehouden ui en de fijngehakte tomaat toe. Breng op smaak met wat tabasco, peper en zout. Plet fijn.  Roer de maïs en de koriander onder de chilisaus en kruid met peper en zout. Breng eventueel op smaak met tabasco als het pikant mag zijn.  Verwarm de wraps kort in de microgolfoven of in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Besmeer met de guacamole. Verdeel er de chili con carne over en rol strak op. Snij de wraps in stukken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Koekje erbij?