Bereiding
Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar, giet af en laat even staan (met deksel op de pan). Doe de olijfolie en citroensap in een kom en klop tot een dressing. Houd 1 el daarvan apart voor de tonijn. Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Doe alle ingrediënten in de kom met (het merendeel) van de dressing schep en voorzichtig om. Verdeel de salade alvast over 2 borden en garneer met de (in partjes gesneden) olijven. Verhit vervolgens een grillpan en bestrijk de tonijnsteaks met de apart gehouden dressing. Maal royaal zwarte peper over de tonijn en grill in circa 5 minuten om en om rosé van binnen. Leg de tonijnsteaks op de salade en serveer warm.
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gram tonijnsteaks
- 100 gram sperziebonen
- 4 trostomaten
- 25 gram olijven zwart
- 1 rode ui
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- peper
- zout
- ansjovis
Materialen
- Citruspers
- Deksel
- Grillpan
- Kom
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Vergiet
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.