Gezonde vidée (met ovenfrietjes)Ingrediënten 2 porties 

 1. bloemkool
 2. 1 ui
 3. Olijfolie
 4. 4 wortelen
 5. 1 doosje verse champignons
 6. 600 gram kiphaasjes
 7. 1 liter kippenbouillon
 8. indien gewenst: 2 laurlierblaadjes
 9. peper en rotszout
 10. een scheutje rijstmelk
 11. een klont hoeveboter
 12. Muskaatnoot
 13. vers geperst limoensap
 14. diepvrieserwtjes

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en stoom (een 20-tal minuten) goed gaar. Snijd de ui fijn en begin aan testoven in een pot met wat olijfolie.

Breng ondertussen de bouillon aan de kook. Snijd ondertussen de geschilde, wortelen in blokjes of dunne schijfjes en de gekuiste (met een borsteltje of keukenpapier, niet water wat paddenstoelen zuigen water op, bijna als een spons) champignons-steeltjes niet mee gebruiken-in schijfjes. Snijd ook de kiphaasjes in beetklare stukken.

Voeg dan de wortelen bij de glazig gestoofde uien en laat een paar minuten meestoven. Als de bouillon kookt, zet je het vuur lager en pocheer je er de kiphaasjes in: een 5 tot 6 tal minuten zonder deksel en de bouillon net niet laten koken zodat je kippenstukjes perfect mals blijven.

Voeg tenslotte de champignons bij de wortelen en ui en laat even mee stoven. Kruid met peper van de molen en rotszout en voeg indien gewenst laurierblaadjes toe. Laat een 20-tal minuten stoven. Voeg er op het laatst naar wens diepvrieserwtjes aan toe.

Wanneer de kip gaar is, haal je de stukjes uit de bouillon en zet even apart. Alles is klaar om de bloemkoolsaus te maken: doe de goed gegaarde bloemkoolroosjes in je blender, voeg ongeveer 3 tot 4 pollepels bouillon toe ( begin met 3 en is je saus te dik, mix er dan nog een extra pollepel bij), een scheutje melk, peper, rotszout, muskaatnoot en limoen- of citroensap. Mix smeuïg en wie een meer romige saus wil, die voegt een klontje hoeveboter toe en mixt opnieuw. Giet de bloemkoolsaus bij de gestoofde groenten, roer er de Kippenstukjes door, proef en geniet!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!