Kabeljouw met tijmkorst, tomaten en venkel



Ingrediënten

  1. 300 g kabeljauw
  2. gedroogde tijm
  3. Provençaalse kruiden
  4. Pamspray- balsamico
  5. sap van 1/2 citroen
  6. 2 tomaten, ontpit en ontveld, in blokjes
  7. 1 venkel
  8. 1 teentje look, geplet
  9. zwarte peper & fleur de sel
  10. 2 handjes veldsalade, gewassen
  11. optioneel: kerstomaten

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C.

Breng een pot ruim water aan de kook met een snuifje zout. Was de venkel en maak hem wat proper. Snij hem langs de boven-en onderkant wat bij, maar zorg dat hij samen blijft hangen. Halveer de venkel. Als het water kookt, doe dan de twee helften erin en laat ongeveer 15 minuten koken. Haal de venkel uit het water. Snij hem in plakjes. Neem een ovenschaal en leg de plakjes venkel erin. Kruid met ge droogde tijm, Provençaalse kruiden, peper en fleur de sel. Plet het teentje look en leg het bij de schotel. Doe er een beetje citroensap op en gebruik de Pamspray. Zet de schotel nog 25 à 30 minuten in de oven op 200°C.

Snij de tomaten in blokjes. Leg de twee stokken kabeljauw in een ovenschaal. Kruid hem goed met tijm en en beetje Provençaalse kruiden. Leg er de tomatenstukjes rond. Doe de rest van het citroensap erover. Kruid met peper en fleur de sel. Giet er wat balsamicoazijn bij.

Zet de vis nu nog een kleine 15 minuten in de oven naast de venkelschotel. Leg wat veldsalade op jouw bord. Daarop wat plakjes venkel en daarnaast de vis met de tomaatjes.

Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!