Gehaktballen in pittige tomatensaus



Ingrediënten

  1. 400 gram mager rundergehakt
  2. 750 gram tomaten
  3. 2 uien, gesnipperd
  4. 250 gram champignons, fijn gesneden
  5. 1 rode peper, fijn gesneden met zaden verwijderd
  6. 1 teen knoflook
  7. 2 tl sambal oelek
  8. 1 el tamari sojasaus
  9. oregano naar smaak
  10. peper & zout naar smaakbeetje water

Materialen

  1. pan met goede anti-aanbaklaag

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en kruid met de sojasaus, sambal en peper en zout naar smaak. Draai er 12 kleine balletjes van. Plaats een hapjespan op hoog vuur en bak de champignons en uien kort aan. Pers er een teentje knoflook bij, voeg de gesneden rode peper met een beetje water toe en laat het geheel een paar minuten sudderen. Blijf intussen omscheppen. Als de champignons en uien goudbruin zijn en het water is weggekookt, voeg je de gehaktballen toe. Schroei dicht op hoog vuur en blijf omscheppen, om te voorkomen dat de gehaktballen aan de pan blijven kleven. Zodra de gehaktballen zijn dichtgeschroeid, zet je het vuur lager. Intussen snijd je de (gewassen) tomaten in parten en die voeg je toe (mag gewoon met vel). Laat minimaal een half uur inkoken en voeg waar nodig een beetje water toe. Indien de saus niet pittig genoeg is, kun je er nog een theelepel sambal doorheen roeren. Maak af met oregano, peper en zout naar smaak en je hebt een heerlijk gezond tapasgerecht voor fase 1, geïnspireerd op de populaire Spaanse Albondigas…

Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!