Ingrediënten Fase 2
- 1 kg schoongemaakte rauwe scampi
- Olijfolie
Voor de marinade
- 100 ml Honing
- 75 ml sojasaus
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
Voor de salade
- 1/2 komkommer
- 1 Venkelknol
- 1 Rode ui
- 1 stengel rabarber
- Bussel groene asperges
- Dille, fijngesnipperd
- 6 radijs, fijn
Voor de vinaigrette:
- Geraspte zeste en sap van citroen
- Geraspte zeste van sinaasappel
- Olijfolie
Bereiding
Snij de komkommer in de lengte in dunne plakken. Snij de venkel in dunne plakken, de ui in dunne ringen en de rabarber en asperges in kleine blokjes. Meng al deze groenten en werk af met de dille en plakjes radijs. Meng de honing met de sojasaus en de knoflook. Laat de scampi 15 min marineren in de helft van deze marinade. Roer alle ingrediënten van de vinaigrette door elkaar en breng hiermee de salade op smaak. Bak de scampi kort in hete olijfolie, giet er de rest van de marinade bij en laat nog 1 min verder bakken. Dien op met de salade.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.