Ingrediënten fase 2
600 gr kippenbout700 gr pompoen (in blokjes)3 teentjes knoflook1 rode chilipeper200 gr prinsessenboon50 gr gemberverse munt750 ml kokosmelk70 gr tomatenpuree1 el gemalen korianderkomijnzaadje (gemalen)50 ml olijfoliepeper en zout
Bereiding
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en de ui. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snipper in ringen. Schil de gember en snij in plakjes. Mix de knoflook, chili, gember, tomatenpuree, koriander en komijn in een blender tot een pasta. Verhit de olijfolie in een stoofpot, doe de kruidenpasta erbij en laat 5 minuten sudderen. Doe er de kip bij, kruid met peper en zout en laat de kip aan alle kanten bruinen. Giet de kokosmelk bij de kip en laat op een matig vuur onder deksel 5 minuten sudderen. Schep er de pompoenblokjes bij en laat ze 5 à 7 minuten garen. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder ijskoud water en laat uitlekken. Werk het stoofpotje af met de boontjes en verse munt. Serveer met de gekookte rijst.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.