Ingrediënten
- 2 kipfilets, in gelijke stukken
- 80 gr geraspte kokos
- Puree aardappelen
- Eidooier
- Bosje peterselie, fijngehakt
- nootmuskaat
- Olijfolie
- 200 ml lauwe magere melk
- Enkele salieblaadjes
- Bosje waterkers
- Peper en zout
Bereiding
Kruid de kip met peper en zout en wentel ze door de kokos. Zet koel. Schil de aardappelen en kook ze aar in licht gezouten water. Giet af en pureer ze samen met de eidooier, de melk en een klontje boter. Schep er de peterselie onderen kruid met peper en zout en met nootmuskaat. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kip goudbruin en krokant. Smelt een klontje boter en bak de salieblaadjes krokant. Verdeel de puree met behulp van een serveerring over de borden. Leg er de kippenblokjes op en werk af met de waterkers, salieblaadjes en botersaus.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.