Hier is een recept voor zelfgemaakte ovenkroketten voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 800 gram aardappelen (bloemig)
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 300 ml melk
- 100 gram geraspte kaas
- 2 eieren
- Paneermeel
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: fijngehakte peterselie, paprikapoeder, of andere kruiden naar smaak
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar in een pan met gezouten water. Giet ze af en laat ze droogstomen.
- Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, totdat je een gladde saus hebt. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Stamp de gekookte aardappelen fijn tot een puree. Voeg de bechamelsaus, geraspte kaas en kruiden toe aan de puree. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Laat het aardappelmengsel afkoelen en zet het vervolgens minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Klop de eieren los in een kom. Doe paneermeel in een andere kom.
- Haal het aardappelmengsel uit de koelkast en vorm er kroketten van. Haal elke kroket eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel, zodat ze volledig bedekt zijn.
- Leg de kroketten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer de zelfgemaakte ovenkroketten warm als bijgerecht of snack.
Geniet van je zelfgemaakte ovenkroketten!
Wortelsoep met oranjebloesemwater & gemberWortelsoep met gember en oranjebloesemwater biedt een aromatische en verwarmende ervaring voor een gezellig diner. |