Ingrediënten 4 personen
- 1 courgette, in blokjes
- 2 aubergine, in blokjes
- 1 zoete aardappelen, in blokjes
- 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
- 2 uien, fijngesnipperd
- 3 teentjes
- look, geperst
- 500 ml tomatenpassata
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl gedroogde tijm
- 1/2 el balsamico
- peper
- zout
- olijfolie
- 2 tl ahornsiroop
- 1 tl citroensap
- 2 handjes rucola
- 1 geraspte wortel
- enkele blaadjes basilicum
Bereiding
Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid er de courgetteblokjes, aubergineblokjes, zoete aardappelblokjes en stukjes puntpaprika over uit. Plaats de groentjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en fruit er de uien en de look in aan. Voeg vervolgens de geroosterde groentjes, de passata, de tijm, de rozemarijn, peper en zout toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.
Prepareer ondertussen het slaatje. Meng alle ingrediënten voor de dressing, doe de rucola en de geraspte wortel in een kom. Meng er de dressing onder.
Serveren
Schep enkele lepels van de ratatouille op een bord. Serveer samen met het slaatje. Werk af met enkele blaadjes basilicum.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.