Ratatouille met zoete aardappel (vegan proof)



Ingrediënten 4 personen

  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 aubergine, in blokjes
  • 1 zoete aardappelen, in blokjes
  • 2 zoete puntpaprika’s, in stukjes
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 teentjes
  • look, geperst
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1/2 el balsamico
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 tl citroensap
  • 2 handjes rucola
  • 1 geraspte wortel
  • enkele blaadjes basilicum


Bereiding

Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Spreid er de courgetteblokjes, aubergineblokjes, zoete aardappelblokjes en stukjes puntpaprika over uit. Plaats de groentjes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pot en fruit er de uien en de look in aan. Voeg vervolgens de geroosterde groentjes, de passata, de tijm, de rozemarijn, peper en zout toe. Laat enkele minuutjes pruttelen.

Prepareer ondertussen het slaatje. Meng alle ingrediënten voor de dressing, doe de rucola en de geraspte wortel in een kom. Meng er de dressing onder.

Serveren

Schep enkele lepels van de ratatouille op een bord. Serveer samen met het slaatje. Werk af met enkele blaadjes basilicum.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!