Witloof hespenrolletjes in bloemkoolsaus



Ingrediënten

  • anderhalve grote bloemkool
  • 8 stronken grondwitloof
  • een flinke scheut (rijst)melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje nootmuskaat
  • zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 240 g geraspte mozzarella kaas



Bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C, op de grillstand.

Stoom of kook de bloemkool tot die helemaal gaar is. Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit het witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoom of stoof het witloof gaar, prik met een vork in het witloof om te zien of het gaar is. Laat goed uitlekken, knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.

Mix de bloemkool in de blender met een scheut melk, olijfolie, 2 el van het stoom/kookvocht van het witloof en kruid goed af met nootmuskaat, zwarte peper en zout.

Meng de bloemkoolsaus met de helft van de gratinkaas.

Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Kruid het witloof met nootmuskaat en zwarte peper, rol het in de ham en leg in de ovenschaal. Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met de gemalen kaas.  Zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!