Cannelloni met ricotta en spinazie

Ricotta en spinazie
Ricotta en spinazie

2 personen

  1. 180 gr cannellonipiijpjes (zonder voorkoken)
  2. 1 potje ricotta
  3. 1 zak gewassen spinazie
  4. 1 fles tomatenpassata
  5. 2 sjalotten
  6. 2 teentjes knoflook
  7. Een handje rucola
  8. Peper
  9. Zout
  10. Paprikapoeder
  11. 1 el agavesiroop
  12. Geraspte mozzarellakaas
  13. olijfolie

Snipper de sjalotten en de teentjes knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Voeg de tomatenpassata toe. Laat de tomatensaus sudderen zodat ze wat aandikt. Kruid met peper, zout en paprikapoeder naar believen. Zoet met de agavesiroop. Neem een ovenschaal en giet er de tomatensaus in over. Blancheer ondertussen de spinazie en laat daarna goed uitlekken. Meng met de ricotta. Neem een spuitzakje en vul deze met het ricottamengsel. Vul zo de cannellonipijpjes. Leg deze in de ovenschotel op de tomatensaus. Doe er de geraspte mozzarellakaas over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C. Dien op met rucolasalade.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!