Hamburger Salad



Fastfood kan ook gezond! Bak de hamburgers op de grill of in de pan. Tip: Probeer ook eens geroosterde champignons op deze salade.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g mager rundergehakt
  • 1 rauw ei
  • 1 grote ui
  • 200 g ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 2 grote augurken
  • Zelfgemaakte kruidenmix (bv. knoflook-/paprika-/gember-/komijnpoeder en versgemalen peper en zout)

Bereiding

Burger

Mix je eigen kruidenmix voor de hamburgers. Doe het gehakt met het ei in een kom en voeg de kruidenmix toe. Kneed goed door en vorm er twee grote of vier kleine hamburgers van. Bak de hamburgers op hoog vuur. Verlaag het vuur en bak de hamburgers vijf tot tien minuten tot ze gaar zijn. In de pan: Voeg van tijd tot tijd een klein beetje water toe, zodat het gehakt niet zijn smaak verliest en te droog wordt.

Salade

Snijd de ui in dunne halve ringen. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en bak de uien tot ze glazig zijn en een beetje bruin beginnen te worden. Voeg een beetje water toe als het te hard gaat. Was de sla en de tomaten. Snijd de tomaten en augurken in parten. Leg de vier componenten van de salade op een bord en bestrooi met wat peper en zout naar smaak. Leg hierop de hamburgers en klaar ben je!

Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!