Dit receptje maken wij graag op een koude winteravond. Runderbouillon is ook zeer geschikt om in te vriezen als je wat meer maakt!
Ingrediënten 4 personen
- 2 liter water
- Een pond in stukjes/reepjes gesneden rundvlees (of runderpoulet)
- Een kwart van een knolselderij in blokjes gesneden
- Twee in stukjes gesneden preistengels
- Zout en peper
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiding runderbouillon
Breng het water allereerst met het vlees aan de kook. Draai vervolgens de warmte terug. Er ontwikkelt zich wit/bruin schuim (gestold vleesnat) aan de oppervlakte. Niet roeren, maar dit schuim eraf scheppen met een schuimspaan.
Voeg daarna de in blokje gesneden knolselderij* en de prei toe met wat zout en het pepertje. Laat dit 2 en half uur zachtjes trekken. Dit kun je ook met een pond kipfilet doen; echter dat is in een half uur tot drie kwartier klaar.
Serveren
Leg tenslotte sla of spitskool op de soepborden en giet daar de hete bouillon met de stukjes vlees en groenten overheen. Garneren met bieslook of peterselie.
*Snij de blokjes selderij niet te klein, anders koken ze kapot
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!