Ingrediënten (2 personen)
- 200 gram kipfilet
- 500 gram groene asperges
- 1 paksoi
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 2 lente-uitjes
- 1 teen knoflook
- 1,5 dl kippenbouillon
- snuf cayennepeper
- geraspte gemberwortel
- 1 el Tamarinde
- verse bieslook
- snuf Himalayazout
Supergezond en heerlijk gericht voor Tim Torfs Fase 1. Kost even wat voorbereiding, maar daarna is het zo gepiept met asperges! Hoezo dieten lastig? 🙂
Bereidingswijze asperges met kip, paksoi en rode ui
Snijd de asperges en paksoi in stukjes van circa 2 cm en snipper de rode ui en lente-uitjes. Pers de knoflook en rasp de gember om daar vervolgens de ui mee aan te fruiten. Blijf goed omscheppen en voeg steeds een klein beetje water toe om te voorkomen dat het ‘prutje’ aankoekt. Een pan met goede anti-aanbaklaag helpt ook natuurlijk.
Voeg de kip toe en bak even mee. Vervolgens schep je de gesneden asperges en paksoi door het mengsel en roerbak je het geheel zo’n 5 minuten. Blijf goed omscheppen. Voeg tot slot de kippenbouillon toe en laat het geheel lekker een paar minuten pruttelen. Breng tot slot op smaak met wat cayennepeper, een el Tamarinde en evt wat Himalayazout. Verdeel vervolgens over 2 borden en maak af met wat vers gesneden bieslook.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!