Lasagne van courgette met zalm en spinazie in de oven | Instituut Tim Torfs

Lasagne van courgette met zalm en spinazie in de oven



Ingrediënten (2 Personen)

  • 1 grote courgette
  • 100g gerookte zalm
  • 1/2 ajuin, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100g ricotta
  • 30g gemalen gratinkaas
  • 200g jonge spinazie
  • 1 el pesto genovese
  • dille
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • scheut olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.  Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm.   Verwarm een pan met olijfolie. Stoof de ajuin en knoflook tot de ajuin glazig is.   Voeg de spinazie toe en roerbak deze tot alle spinazie is geslonken. Verwijder eventueel het overtollige vocht van de spinazie.

Voeg de ricotta, de helft van de gemalen kaas en pesto toe. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Houd opzij in de pan tot verder gebruik.  Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie. Beleg de bodem met de courgetteplakjes. Bestrijk de courgettes met een laag ricotta en bedek opnieuw met courgetteplakjes. Leg hierop enkele sneetjes gerookte zalm en dille, bedek opnieuw met courgetteplakjes. Herhaal deze stap tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig bovenaan met een laag ricotta. Strooi de overige gemalen kaas over de ricotta.

Plaats gedurende 25 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is gebakken en de courgette gaar.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

Slank met Tim Torfs

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences