Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkersGeen stress meer voor de feestdagen, Fase 1 en Kerst kunnen prima samen! Bijvoorbeeld met dit heerlijke visgerecht. Geniet ervan! Ook lekker als het geen Kerst is uiteraard! Pas alleen wel op dat de zeeduivel jou niet kookt ðŸ˜ˆ

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram zeeduivel
  • 8 asperges wit
  • 12 trostomaten
  • 2 citroenen
  • Kruidenzout (Herbamare)
  • Peper
  • Waterkers

Ovengegaarde zeeduivel met witte asperges, citroen-trostomaatjes en waterkers

Marineer de zeeduivel met het kruidenzout. Schil de asperges met een dunschiller. Doe de asperges in een grote (asperge)pan met water en wat zout en breng aan de kook. Zet het vuur uit en laat afkoelen in het vocht.

Knijp de citroenen uit boven de trostomaatjes en strooi er wat zout en peper overheen, schud alles even goed door elkaar. Leg vervolgens de zeeduivel in een ovenschaal op een vetvrij bakpapier en gaar ongeveer 6 tot 8 minuten op 140 graden in een voorverwarmde oven. Controleer of de vis gaar is van binnen. Voeg in de laatste vijf minuten de trostomaatjes toe aan de overschaal.

Neem intussen wat vocht van de asperges en kook dit met het restje citroensap met peper en zout van de tomaatjes in tot het wat dikker wordt. Gebruik dat als saus.

Haal de asperges uit het warme vocht en verdeel over twee borden. Leg de zeeduivel erbovenop, verdeel de trostomaten er omheen en schep het ingedikte aspergevocht over de zeeduivel. Garneer tot slot met de waterkers voor een pittige twist.

Tip: Rijg de tomaten met de zeeduivel aan een spies voor een leuk effect.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!