Supersnelle gamba's met wokgroentenSneller dan snel, deze gamba’s met gewokte groenten. Het excuus ‘geen tijd om te koken’ gaat bij deze officieel niet meer op!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram gepelde gamba’s
  • 0.5 rode peper
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels Tamarinde sojasaus
  • 800 gr à 1000 gr wokgroenten (bijv, broccoli, paksoi, haricot verts, rode ui, spitskool, taugé)
  • 0.5 limoen

Voorbereiding Tim Torfs supersnelle gamba’s

Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd of pers de knoflook fijn. Maak een marinade van de Tamarinde sojasaus, rode peper en knoflook. Voeg de gepelde gamba’s toe en marineer minimaal 30 minuten, maar iets korter mag ook als je trek hebt. Marineer ze dan zo lang je de groenten aan het snijden bent. Snijd de gekozen wok groenten hapklaar, of maak het jezelf nog makkelijker: kies voor voorgesneden (biologische!) wokgroenten.

Bereiding Tim Torfs supersnelle gamba’s

Verhit een wokpan. Voeg de wokgroenten (m.u.v. taugé) toe en roerbak circa 4 minuten. Voeg eventueel een beetje water toe tijdens het wokken als het iets te hard gaat. Doe de gemarineerde garnalen inclusief de resterende marinade bij de wokgroenten en wok tot de garnalen bijna gaar zijn. Doe de taugé en het sap van de limoen erbij, roerbak het geheel nog 2 minuten. Verdeel warm over twee borden en Klaar = Kees… Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons! 


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences