Green up ontbijtjuiceIngrediënten (1 personen)

  • Grote hand bio spinazie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1/3 bio komkommer
  • 1 sinaasappel (halve mag ook)
  • Optioneel: beetje verse gember

Na drie dagen Tim Torfs Fase 1 hebben mensen over het algemeen geen enkele moeite meer met het voedingsplan. Het vergt wat meer creativiteit, maar dan eet je ook lekker, veelzijdig en gezond! Het ontbijt kan voor sommigen wel een dingetje zijn, zeker in het weekend of op hele drukke dagen. Een appel, sinaasappel of schaaltje aardbeien is nu eenmaal zo weg en ook al heb je na een paar dagen geen honger meer, echt verzadigend voelt het niet voor mensen die normaal gesproken met een flink ontbijt de dag begonnen… Maar Hier is een oplossing voor met ontbijtjuice!

Green Up Ontbijtjuice

Een fijne oplossing, ook als tussendoortje, is een groen(t)e juice. Je bent even bezig om het te maken. Voor sommigen een voordeel, voor anderen juist niet, maar dan heb je ook wat!

Weinig suikers

Overigens hebben we het dan wel over een groentesap met maximaal 1 stuk fruit als smaakmaker. Een glas fruitsap zit boordelvol suiker en dat is simpelweg niet goed voor je. Niet tijdens fase 1, maar ook niet tijdens fase 2 en 3. Nooit dus. Want wat veel mensen niet weten: een glas sap van 6 sinaasappelen bevat evenveel suiker als een fles cola. En ook natuurlijke suiker is suiker en daar word je dus dik (en lamlendig) van. Komkommer doet het altijd goed in een juice. Het is heerlijk zoet, bevat nauwelijks suiker en calorieen en bestaat voor 97% uit vocht. Dus: Green Up!

Bereiding

Wij maakten deze groene powerjuice in een slowjuicer, maar een blender werkt ook prima. Heb je die ook niet, mix alles dan gewoon met een staafmixer.

Schil de sinaasappel en was en snijd alle groenten. Mix het tot een sap met slowjuicer, blender of staafmixer. Je kunt eventueel een stukje gember toevoegen. Gember zit boordevol gezondheidsvoordelen en doet het goed in sap, maar niet iedereen vindt gember lekker. Voeg niet teveel gember toe (max. een halve centimeter, geschild), want de smaak is zeer overheersend. Maar goed, smaken verschillen natuurlijk…

Drink smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences