Ingrediënten (2 personen)
- 4 tomaten
- Halve gele paprika, in stukken
- Halve groene paprika, in stukken
- Halve rode paprika, in stukken
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 el tomatenpuree
- Halve el ras el hanout
- 4 eieren
- Verse koriander
Shakshuka wordt overal ter wereld gegeten en waar het gerecht precies vandaan komt, weet eigenlijk niemand… De één zegt Tunesie, de ander Jemen, maar het is zeker dat het een bijzonder populair gerecht is in Noord-Afrikaanse en Arabische landen (o.a. Libanon, Marokko, Israel en Egypte). Hoe dan ook, het is heerlijk en in Nederland zouden veel meer mensen het moeten eten. Als diner, als lunch of als brunch op de Lazy Sunday, dit eiergerecht kan eigenlijk altijd!
Shakshuka Tim Torfs Style
Na het nodige snijwerk is de bereiding eigenlijk zo gepiept. Doe alle gesneden groenten en kruiden in een pan met deksel en stoof met 2 el tomatenpuree zo’n 10 tot 15 minuten. Maak na een kwartier kuiltjes in de hete saus en tik daar de eitjes in. Plaats de deksel terug op de pan en laat het geheel nog zo’n 5 minuten stoven. Verdeel de Shakshuka vervolgens over twee borden en garneer af met wat verse koriander.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!