Ingrediënten (2 personen)
- 4 grote bladeren ijsbergsla
- 200 gram kipfilet
- 2 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1/4 komkommer
- 1 rode ui
- Halve Jalopeno peper, fijngehakt
- 1/2 limoen
- Wat fijngehakte peterselie (of koriander, afhankelijk van je smaak)
- 1 el currykruiden
- Paar druppels Stevia (van de natuurwinkel/Bio supermarkt!)
Slawrap: in Korea is het de normaalste zaak van de wereld. Wij begrijpen wel waarom, want het is écht een heerlijk fris en licht gerecht. En niet onbelangrijk: ook nog eens zo gepiept!
Bereiding
Het meeste werk zit in het snijwerk voor de salsa. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes, snipper de ui en hak de jalopeno fijn. Mix door elkaar en knijp de halve limoen hierover uit. Let op: voeg de jalopeno in stappen toe, want dit is een pittige peper en eenmaal teveel, kun je niet meer terug.
Voeg tot slot wat verse peterselie of koriander (afhankelijk van je smaak) toe en zet de salsa aan de kant.
Snijd de kipfilet in blokjes en schroei dicht op hoog vuur. Kruid vervolgens met currykruiden en voeg mondjesmaat wat water toe. Zet het vuur wat lager en blijf omscheppen, zodat de kip niet aanbrandt. Druppel er tot slot een paar druppels Stevia doorheen en roer even goed. Let op: Stevia is vele malen zoeter dan suiker, dus een paar druppels is meer dan voldoende!
Verdeel de slabladeren over 2 borden, vul het midden van de bladeren met de kip en de salsa en rol goed strak tot wraps. Het frisse van de salsa steekt heerlijk af tegen de pittige kip. Kortom: een lekker zomers gerechtje én Tim Torfs fase 1 proof!
Eet smakelijk!
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is onderdeel van Fase 1 (Dieetfase) van het Tim Torfs dieet, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Het Tim Torfs dieet bestaat uit een uitgebalanceerd 3 Fasen voedingsplan + 2 ondersteunende voedingssupplementen + indien gewenst (online) begeleiding. Na 3 Fasen Tim Torfs dieet heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Geloof ons!