Appel-munt sorbetZelf een sorbet maken is helemaal niet moeilijk! Met een goede blender of keukenmachine en wat ruimte in je vriezer, ben je zo klaar!

Ingrediënten (4 personen) 

  • 2 groene appels
  • 10 gram munt
  • 2 a 3 smeuïge Medjool dadels
  • 75 ml water
  • Sap van 1 limoen

Appel-munt sorbet

Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in blokjes, snijd de dadels in kleine stukjes en hak de muntblaadjes grof. Doe alles in een blender of keukenmachine en voeg 75 ml water en het limoensap toe. Mix tot een smeuïge massa en giet in een afsluitbare bak. Zorg dat je minimaal een centimeter onder de rand overhoud, want de sorbet zet uit als deze bevriest.

Zet de bak een nachtje in de vriezer. Als je de sorbet wilt eten, haal de bak dan ongeveer 1,5 uur van te voren uit de vriezer, zodat je de sorbet er makkelijk uit kunt scheppen.

Schep de sorbet in mooie glazen en werk af met een blaadje munt. Genietze!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences