Avocadotaartje met gerookte zalmHmmm, een heerlijk voorgerecht dat zo uit de keuken van een goed restaurant kan rollen: het avocadotaartje! Verras je gasten bij het Kerstdiner met een prachtig avocadotaartje met gerookte zalm. Het gesprek aan tafel verandert bij het opdienen onmiddellijk in een unaniem “wow” en vervolgens uitbundige lof voor de kok!

Ingrediënten (4 personen) 

  • 12 cocktailgarnalen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 avocado’s
  • 2 limoenen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Dille (vers of gedroogd)
  • Bieslook (vers of gedroogd)
  • Versgemalen (zee)zout en peper

Avocadotaartje met gerookte zalm

Snijd de avocado’s in blokjes en de bieslook en dille fijn (als je vers gebruikt, als je gedroogd gebruikt is het al in kleine stukjes). Pers de limoenen uit. Mix de avocado’s met de fijngesneden kruiden, limoensap en mayonaise in een kom, prak het goed door elkaar, maar het hoeft niet helemaal glad te worden. Voeg peper en zout naar smaak toe. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes (je kunt ook snippers kopen).

Pak een kookring (rond of vierkant, net wat je wilt) en zet die op een bord. Vul de kookring met het avocado-mengsel tot je een flinke bodem hebt. Leg er een laagje van zalmsnippers op en druk dit aan, leg de cocktailgarnalen er bovenop. Haal de kookring voorzichtig weg en herhaal dit voor de andere drie borden. Garneer met nog wat extra bieslook en serveer dit geweldige voorgerecht aan je gasten.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!