Ingrediënten (2 personen)
- 250 gram kippendijen
- 300 gram gewassen spinazie (liefst bio)
- 150 gram volkoren rijst
- 1 gele paprika
- 0,5 ui
- flinke tl gembernat
- 1 teen geperste knoflook
- 1 rode peper
- 2 el tamarinde saus (natuurwinkel)
- snuf kerriepoeder
- olijfolie
- 1 tl kokosvet
- peper, zout
Bereiding kippendijen
Wij zijn van mening dat kippendijen vlees nogal wordt ondergewaardeerd. Mensen kiezen massaal voor kipfilet, wat weliswaar magerder is dan dijenvlees, maar óók droger en – zonder goede bereiding – minder speciaal. Het is maar net waar je van houdt. Bovendien is (bio) kippenvlees sowieso een goede keus en zichtbaar vet kun je natuurlijk altijd wegsnijden. Tuurlijk, ook wij eten regelmatig filet en zijn ons bewust van de veelzijdigheid ervan, maar geloof ons, kippendijvlees is echt een aanrader! Bovendien is het ook nog goedkoper dan filet. Overtuigd? Dan over naar de bereiding van dit heerlijk simpele gerecht.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.