AGV of GGV: Zoete aardappel met gewokte groenten en rundertartaar



Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 rundertartaartjes van de slager
  • 2 kleine zoete aardappels
  • Halve struik paksoi
  • 100 gram groene asperges (liefst alleen tips)
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • Scheut Tamari
  • Himalayazout

Aardappel, Groente & Vlees (AGV) of Groente, Groente, Vlees (GGV)? Huh? Inderdaad, verwarrend, maar officieel is zoete aardappel geen aardappel. Het zijn knollen die ook wel bataat worden genoemd, oftewel: een groentesoort. Ze zitten bombvol vitamines (A en C), antioxidanten (zelfs meer dan blauwe bessen) en goede vezels. Superfood dus! Je kunt zoete aardappelen op verschillende manieren klaarmaken. Bakken, in de oven, koken. Allemaal even lekker!

Bereiding GGV zoete aardappel met gewokte groenten en rundertartaar

Boen allereerst de zoete aardappels goed schoon, snijd in blokjes en kook in ongeveer 15 minuten gaar. Giet vervolgens af. Maak op smaak met wat himalayazout en zet even weg met de deksel erop.

In de tussentijd was je de groene aspergetips, kook deze even kort. Was de paksoi en snijd deze daarna (stronk en blad) in stukken. Verwarm de sesamolie in een wok en voeg de paksoi en aspergetips toe en wok even kort. Voeg op laatst de sesamzaadjes toe en blus tot slot af met een klein scheutje Tamari.

Verwarm ondertussen in een aparte (koeken 1 el olijfolie en schroei de tartaartjes op hoog vuur dicht. Zet vervolgens het vuur wat later en bak nog 2 minuten door (ongeveer een minuut per kant, al naargelang de dikte en je eigen smaak). Breng op smaak met peper & zout. Verdeel de GGV over twee borden, strooi er nog wat sesamzaadjes overheen en voila, klaar is je supergezonde GGV!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!