Anti-griep thee



Ingrediënten (1 personen) 

  • 250 ml gekookt water
  • Sap en schil van een halve citroen
  • 1 tl gember of een stukje verse gember, geschild en in stukken
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel of een kaneelstokje
  • 0,5 tl cayennepeper poeder
  • 1 el honing

Vervelend als je de griep te pakken hebt! Deze verwarmende anti-griep thee werkt verwarmend, helend en verzachtend. Citroen, gember, kurkuma, kaneel en cayennepeper bevatten stoffen die het immuunsysteem ondersteunen, honing werkt verzachtend voor de keel. En als je de thee lekker heet opdrinkt, helpt de damp van de thee ook nog bij een verstopte neus. Anti-griep thee is overigens ook lekker als je geen griep hebt natuurlijk! Ook in Fase 1 kun je deze thee drinken, maar laat dan wel de honing even weg.

Anti-griep thee

Schil de gember en snijd in stukjes, als je verse gember gebruikt. Doe alle kruiden, het citroensap en de geraspte -schil  in een theeglas en voeg 250 ml kokend water toe. Voeg naar smaak honing toe. Goed doorroeren en zo warm mogelijk opdrinken. Beterschap!

Wist je dat…

Kurkuma een wortel is die veel lijkt op gember? En dat kurkuma ook wel turmeric, koenjit en (Indiase) geelwortel wordt genoemd. De gedroogde variant staat ook geregistreerd als E-nummer E100. Het bevat veel gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten, vitaminen B6, B12, C, E en K. Ook bevat het curcumine, ijzer en magnesium. Het werkt maagzuur tegen en het kan ontstekingsremmend werken.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!