Italiaanse mosselenIngrediënten (2 personen)

  • 2 kilo mosselen
  • 5 tomaten
  • 0,5 glas witte wijn
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte verse of gedroogde Italiaanse kruiden
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper

Mosselen, heerlijk om uitgebreid te tafelen en lekker met je handen te eten! Tip: gebruik een lege mosselschelp om de andere mosselen uit hun schelp te pakken.

Italiaanse mosselen

Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Ontvel 2 tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Snijd de andere tomaten in dunne plakjes en verdeel ze op een plat bord.

Was de mosselen in een bak met water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die openstaan en na een flinke tik met een lepel alsnog niet dicht gaan. Leg de mosselen in een grote pan en schenk hierbij de wijn. Verdeel de plakjes knoflook, 2 eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie erover. Smoor de mosselen met het deksel op de pan op matig hoog vuur in ongeveer 8 minuten gaar, alle schelpen staan dan open.

Klop een dressing van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en verdeel dit over de tomaten. Schep vervolgens de gare mosselen in twee diepe borden en houd ze warm terwijl je de saus maakt (in een oven van 100 °C of onder aluminiumfolie).

Verhit voor de saus 1 lepel olijfolie in een koekenpan en fruit de blokjes tomaat zachtjes aan. Voeg 1½ dl van het smoorvocht van de mosselen toe en kook dit op hoog vuur in ongeveer 4 minuten in. Voeg peper naar smaak toe en schenk de saus in een kom. Serveer de tomatensaus en tomatensalade apart bij de mosselen.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences