Knapperige boerenkoolchipsIngrediënten (2 personen)

  • 1 bos boerenkool
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ¼ – ½ EL zeezout
  • Evt. paprika- en/of chilipoeder

Knapperige groene chips met veel vitaminen en voedingsstoffen… boerenkoolchips dus! Je kunt de gezonde knabbels kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken!

Knapperige boerenkoolchips

Verwarm de over voor op 130 graden. Was intussen de boerenkoolbladeren grondig en schud ze zo droog mogelijk, of droog ze met keukenpapier, zodat de chips lekker krokant worden. Snijd de boerenkoolbladeren uit de ribben en scheur ze in stukken van 4 – 5 cm.

Meng de olijfolie met het zeezout in een kom. Variant: Voeg paprika- en/of chilipoeder toe. Voeg de boerenkoolbladeren toe aan de marinade en draai tot ze gelijkmatig bedekt zijn met de marinade.

Leg het bakpapier op een bakplaat en verspreid de boerenkoolbladeren hierop, zodat de bladeren elkaar niet overlappen. Laat de groene chips ongeveer 20 – 40 minuten in het midden van de oven drogen. Open de ovendeur meerdere malen kort, zodat de waterdamp afgevoerd kan worden. De chips zijn klaar wanneer de bladeren knapperig zijn.

Aanbevolen hoeveelheid per persoon: 1 kleine dessertkom (200 ml).

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences