Bietensalade met spinazie, geitenkaas en pistachenotenIngrediënten (2 personen)

  • 100 gram spinazie vers
  • 80 gram gemengde groene salade
  • 100 gram rode bieten gekookt
  • 1 handje pistache noten
  • 100 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels verse munt, gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn rood

Een bietensalade is geen bietensalade zonder geitenkaas. Doe hier ook nog verse spinazie en pistachenoten bij en je hebt een ultieme combinatie.

Bereiding bietensalade

Kook allereerst de bietjes gaar (ongeveer 20 minuten) in hun schil. Schil vervolgens de bietjes en snijd in dunne plakjes. Je kunt de bietjes eventueel ook stomen, je behoudt dan meer vitaminen.

Maak in de tussentijd de dressing door de olijfolie, en balsamico te mengen (voeg later in fase 2 wat honing en mosterd toe voor een extra lekkere dressing). Was ondertussen de spinazie en sla en verdeel deze over de saladeschaal. Hak tenslotte de pistachenoten grof en snijd de geitenkaas in kleine stukjes, van ongeveer 1 bij 1 cm.

Verdeel daarna de bietjes, geitenkaas, pistachnoten en gesnipperde munt over de spinazie salade en besprenkel tenslotte met de dressing. In de tweede week van fase 2 kun je eventueel een geroosterde volkoren of spelt boterham eten bij de salade.

Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!