Broccolibrood met Gorgonzola spread



Ingrediënten – 4 personen 

  • 1 broccoli
  • 100 gram amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Peper
  • Zout
  • Handje amandelschaafsel
  • Gorgonzola
  • Scheutje slagroom

Ja hoor, dit is er zo eentje waar we op kantoor niet vanaf kunnen blijven! Als het broccolibrood er staat, staat ie er niet lang… zo lekker!

Broccolibrood

Verwarm de over voor op 180 graden. Snijdt de broccoli inclusief de steel in stukjes. Doe dit vervolgens in de blender of keukenmachine en mix dit fijn totdat je ‘broccoli-rijst’ hebt. Voeg hier vervolgens het amandelmeel, de eieren, de Provençaalse kruiden, peper en zout aan toe.

Neem een ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Schep hier vervolgens het beslag in en verdeel dit gelijkmatig. Bak het broccolibrood een half uurtje in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als het brood klaar is (prik er even in met een satéprikker en als die er schoon uit komt, dan is ie klaar), laat je het brood eventjes afkoelen en snijd het in plakken. Heerlijk met Gorgonzola spread, lees snel verder!

Gorgonzola spread

Als het brood in de oven staat, doe je een blok Gorgonzola (hoeveel is afhankelijk van je persoonlijke smaak) in een kom en schenkt hier een scheut slagroom bij. Gebruik een staafmixer om dit tot een gladde mousse te mixen.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!