Ingrediënten
- 400 g aardappelen
- 1 ei
- 80 g oude Brugge kaas, geraspt
- 4 lente-uitjes
- 80 g geraspte courgette
- handvol spinazie
- 2 el fijngehakte peterselie
- bosje waterkers
- 2 el gedroogde rozemarijn
- 50 g bloem
- peper en zout
- Voor de tzatziki:
- 1 komkommer
- 300 ml Griekse yoghurt
- ½ teentje knoflook, geperst
- 1 el citroensap
- 2 el fijngehakte munt
- 2 el fijngehakte dille
- Olijfolie
Bereiding
Was en schil de aardappelen. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze afkoelen en pureer ze daarna samen met de kaas. Snijd de lente-uitjes in ringen. Rasp de courgette en knijp het vocht er goed uit. Snijd de spinazie fijn. Voeg het ei, de lente-ui, peterselie, courgette, spinazie en rozemarijn toe aan de puree en schep om. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe om alles wat in te dikken. Was voor de tzatziki de komkommer grondig. Halveer in de lengte, schep er de zaadjes uit en snijd fijn. Voeg de andere ingrediënten toe en meng alles onder elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel. Rol balletjes van het deeg en bak ze mooi goudbruin en krokant in een antikleefpan. Schep er wat van de tzatziki op, druppel er nog wat olijfolie over en werk af met waterkers. Serveer meteen.
Afslanken met Tim Torfs?
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.