Knäckebröd van kikkererwtenmeel



Ingrediënten 10 personen 

  1. 50 g zonnebloempitten
  2. 50 g sesamzaadjes
  3. 25 g lijnzaad (gebroken)
  4. 140 g kikkererwtenmeel
  5. ½ theelepel zeezout
  6. 1 eetlepel olijfolie
  7. 250 ml kokend water

Naast een extra portie eiwit, biedt deze snack vezels, mineralen en waardevolle omega-3 vetzuren. Leuk om eens knäckebröd aan je gasten voor te schotelen!

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 150 graden. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg de olijfolie en het kokende water toe en mix alles tot een vloeibaar deeg. Leg het bakpapier op de bakplaat en verspreid het vloeibare deeg gelijkmatig met een spatel.

Knäckebröd bakken

Bak het knackebröd in het midden van de oven gedurende een goed uur. Laat het knäckebröd vervolgens afkoelen en breek het in stukken. Het afgekoelde knäckebröd kan een paar dagen in een afgesloten bak worden bewaard, maar het blijft niet zo knapperig als wanneer het net vers uit de oven komt.

Let wel op dat je niet te veel van het knäckebröd snackt als je op je gewicht aan het letten bent, want door het kikkererwtenmeel bevat het knäckebröd best wat koolhydraten. Geniet er lekker van!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!