Rundercarpaccio met groene asperges en pijnboompittenIngrediënten (2 personen)

  • 200 gram carpaccio
  • 100 gram groene aspergetips
  • 100 gram gemengde sla
  • 3 el witte balsamico azijn
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl honing
  • 25 gram pijnboompitten
  • verse zwarte peper

Carpaccio; altijd goed als snelle dis… En het mooie is; er zijn tig varianten te bedenken op deze klassieker. Wij maakten hem deze keer met groene aspergetips. Maak een flinke portie en je eet ‘m als avondmaal als je even krap in de tijd zit. En dat het een heel fijn lunchreceptje is, behoeft denk ik weinig toelichting…

Bereiding rundercarpaccio

Zorg allereerst dat de carpaccio op kamertemperatuur is, dus leg (als nodig) een half uurtje van tevoren buiten de koelkast. Bak de pijnboompitten in 2 minuten bruin met een paar druppels olie. Blijf goed omscheppen, want voor je het weet branden ze aan! Snijd vervolgens – indien nodig – de houtachtige uiteinden van de asperges en wok in een el olijfolie op hoog vuur knapperig . In de tussentijd mix je de balsamico azijn, olijfolie en honing tot een dressing en maal er wat verse peper overheen.

Verdeel de sla over 2 borden, maak aan met de dressing, drapeer de carpaccio over de sla en verdeel de aspergetips en pijnboompitten over de 2 borden. Wat verse peper eroverheen et voila, binnen 10 minuutjes staat je maaltje op tafel. Easy does it…

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!