Spinaziesalade met zwarte quinoa, buffelmozzerella en granaatappelpitjes



Ingrediënten (2 personen) 

  • 150 gram verse bio bladspinazie
  • 100 gram zwarte quinoa
  • halve bol buffelmozzerella
  • halve avocado
  • halve granaatappel
  • 1 grote bio tomaat
  • handje rauwe pecannoten
  • olijfolie, extra vierge
  • rode balsamico azijn
  • Zwarte peper

Een simpel gezond bordje dat in no-time op tafel staat. De combinatie van stevige spinaziesalade, nootachtige quinoa, romige buffelmozzerella en frisse granaatappelpitjes werkt bovendien heel goed. Zomers én ’s winters!

Powerfood 

Salade is altijd goed en door er spinazie quinoa aan toe te voegen, weet je zeker dat je er even op vooruit kunt. Spinazie is oprecht een powerfood en een voedzame vervanging van sla. Deze groene bladgroente zit boordelvol vitaminen, mineralen en vezels, maar bevat nauwelijks calorieen. Bovendien staan groene bladgroenten bekend om hun hoge concentratie aan antioxidanten. Allemaal gezondheidsvoordelen dus. Maar spinazie is ook gewoon heel erg lekker en superveelzijdig. Perfect in te passen dus! Heerlijk in combinatie met romige avocado, eveneens heel gezond, o.a. dankzij de aanwezigheid van enkelvoudig onverzadigde vetten.

Ook quinoa staat bekend om vele gezondheidsvoordelen, dat zal je vast niet zijn ontgaan. De zaden bevatten enorm veel mineralen (waaronder magnesium!), eiwitten en vezels en staan bol van de antioxidanten, waaronder flavanoiden. Quinoa is een pseudograan, glutenvrij én met een lage glycaemische index, waardoor het perfect past in een (glutenvrij) dieet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Er bestaan drie soorten: rode, witte en zwarte quinoa. Wij kozen deze keer voor zwarte quinoa, steviger van structuur dan witte quinoa en met een ietwat notige smaak. Perfect in salades!

Bereidingswijze voor spinaziesalade

Deze salade behoeft nauwelijks een bereidingswijze, maar voor de volledigheid doen we het toch maar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd was je de spinazie goed en verdeel je deze over 2 borden.  Snijd de granaatappel door 2, lepel de pitjes eruit en verdeel over de salade. Snijd de avocado en tomaat en in blokjes, maal er wat verse zwarte peper overheen en voeg toe aan de salade. Crush wat rauwe pecannootjes en voeg eveneens toe.

Mix vervolgens de olijfolie met balamico en gebruik deze als dressing. Verdeel als laatst de lauwwarme quinoa en buffelmozzerella over de borden en voila; je kunt aan tafel.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!