5 minuten maaltijdsalade



Ingrediënten 2 personen 

  • 100 gram gemengde sla
  • halve avocado
  • 1 lenteui
  • 3 el ricotta
  • flinke lepel pijnboompitten
  • 2 el zongedroogde tomaten
  • 10 rauwe amandelen
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el frambozenazijn
  • verse peper

Wij horen regelmatig dat mensen geen tijd hebben om gezond te eten. Klinkt een héél klein beetje plausibel, maar dat is het natuurlijk helemaal niet, als je eerlijk bent… Deze maaltijdsalade staat letterlijk binnen 5 minuten op tafel! Oké, het is geen haute cuisine en we hebben heus creatievere gerechten op de site staan, maar voor elk moment een dis, zullen we maar zeggen. Deze maaltijdsalade is ontstaan uit restjes en echt, hij is heerlijk! Lenteui, een potje zongedroogde tomaten, pijnboompitjes; ’t staat standaard in onze koelkast en het aanrecht staat (veel te) vol met lekkere olie en allerlei soorten azijn. Dus. Verse gemengde sla, een avocado, wat hüttenkase en je hebt je basis voor een maaltijdsalade. Een bereidingswijze is bijna niet nodig, maar just to be sure, zo maak je ‘m:

Bereiding maaltijdsalade

Was de sla en doe in een kom. Als je wilt en in de gelegenheid bent, kun je de pijnboompitjes heel even bruin grillen in een koekenpan zonder boter of olie. Zo niet, ook goed, doe je ze er rauw in. Je kunt pijnboompitten overigens ook van tevoren grillen, helemaal makkelijk. Snijd de zongedroogde tomaten julienne (je kunt ze ook julienne kopen), de avocado in blokjes, de lenteui in ringetjes en mix door de sla. Mix in een kommetje de olie met de azijn (hoeveelheden zijn om en nabij, mag natuurlijk altijd iets meer zijn) en maal er wat verse peper overheen. Schep de ricotta over de sla en verdeel met je handen en maak af met de dressing.

Verdeel over 2 borden, maal er naar smaak nog wat verse peper over heen, paar amandeltjes et voila, je salade is klaar. Het lezen van dit recept duurt waarschijnlijk langer dan het maken ervan 

Eet smakelijk!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!