Airfried kibbeling van kabeljauwIngrediënten 2 personen 

  • 350 gram kabeljauw
  • Viskruiden (vrij van allergenen en zonder toegevoegd zout), bijvoorbeeld van Simply Spices
  • Optioneel saus:
  • 2 el Griekse yoghurt (of magere biokwark)
  • paar drupjes olijfolie
  • 2 augurken
  • beetje vocht van augurken

Wij zijn fan van de airfryer, en van kibbeling, daar kunnen we heel kort over zijn. Enigszins sceptisch hebben we hem in huis gehaald, maar dezelfde dag nog waren we overtuigd. Een theelepelte olijfolie en meer heb je niet nodig om de lekkerste happen op tafel te zetten. Zo kregen we zoete aardappel nog nooit zo crunchy als in de airfryer, kun je er hele kippenbouten in ‘fryen’, gezonde vietnamese loempiaatjes in klaarmaken, op zondag lekkere ovenfriet maken voor de kids én bij uitzondering  een bitterballetje serveren aan je bezoek. Superleuk toch? En hij stinkt niet, nog zo’n voordeel.

Kortom; het bleek een goede investering. Nu werkt een ouderwetse oven vast en zeker ook, maar de airfryer heeft ons hart veroverd. Jaja. Zo ver durven we te gaan, zeker na vandaag. Want vandaag hebben we kibbeling gemaakt op kantoor. Omdat het kan…

Bereiding van de kibbeling 

Dat is nog het allermooist. Het kán namelijk niet simpeler. We hebben de kabeljauw moot simpelweg in gelijke blokjes gesneden, ingesmeerd met wat olijfolie en een flinke el viskruiden en tot slot zo’n 10 minuten op 200 graden in de airfryer gedaan. 12 minuten kan ook, afhankelijk van de smaak en grootte van partjes.

Sausje bij? En wil je er een sausje bij eten, dan is dat ook zo gepiept. Snijd 1 grote of 2 kleine augurken in kleine blokjes. Mix de yoghurt (of magere biokwark) met een paar drupjes olijfolie en wat zuur van de augurken en roer daar de augurkenblokjes doorheen. EasyPeasy en supergezond.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences