Ingrediënten – 4 personen
- 8 zoete aardappelen
- 600 gram andijvie
- Pot zongedroogde tomaatjes
- 200 gram feta
- 250 gram magere spekreepjes
- Handje pijnboompitjes
- Peper en zout
Een overdadig lekkere variant op de klassieke stamppot rauwe andijvie! Enjoy!
Andijviestamppot met zoete aardappel
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove stukken en breng ze vervolgens in een pan met water aan de kook. Wanneer je er met een vork makkelijk doorheen kan prikken, zijn ze gaar. Bak terwijl de zoete aardappelen op het vuur staan een handje pijnboompitjes in een pannetje totdat ze goudbruin zijn. Bak tegelijkertijd de spekjes in een pannetje totdat ze lekker knapperig zijn.
Giet het water van de zoete aardappelen af, doe ze in een pan en stamp ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaat en de fetakaas in kleine stukjes. Voeg tot slot de gebakken spekjes, andijvie, fetakaas, zongedroogde tomaat en de pijnboompitjes aan de puree toe. Goed stampen en naar behoefte op smaak brengen met peper en zout. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!