Low-carb Tuna Melt



Ingrediënten 2 personen 

  • 2 kleine blikjes duurzame tonijn (op water, liefst bij Bio winkel)
  • 1 aubergine
  • 2 el magere kwark
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 Jalapeno pepertjes
  • 6 zoetzure augurken
  • 2 grote bio tomaten
  • Rood uitje
  • Versgemalen zwarte peper
  • Blokje parmezaanse kaas
  • Handvol rucola

Tuna Melt, wat een heerlijk recept is dat toch! Oké, de klassieke versie maak je aan met o.a. mayo en eet je op oerbrood, maar deze low-carb variant is oprecht de moeite waard. Sterker nog, wij vinden ‘m eigenlijk lekkerder! Oh ja, en hij is zo klaar. Een snelle, lekkere én gezonde lunch. Top, toch?

Low-carb Tuna Melt

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de aubergine in dunne brede plakken, smeer in met beetje olijfolie en verdeel over een ovenschaal. Plaats ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Kun je in de tussentijd verder met de tonijnsalade. Doe de tonijn in een schaal en roer daar 2 el kwark en 1 el olijfolie doorheen, zodat het een smeuig geheel wordt. Snijd vervolgens de jalapenos, augurken, tomaten en rode ui fijn en roer deze door de salade. De aantallen zijn bij benadering. En pepertje meer of minder is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Dat geldt ook voor de overige ingredienten. Leef je uit, zou ik zeggen!

Maal wat verse peper over de salade en roer nogmaals goed door elkaar.

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences