CaipirinhaIngrediënten 2 personen 

  1. 100 ml Cachaca (verkrijgbaar bij slijter, eventueel te vervangen door witte rum)
  2. kokosbloesemsuiker (4-6 flinke theelepels, naar smaak)
  3. limoen (8 kwartjes)
  4. crushed ice (2 volle glazen)

Bereiding caipirinha

When life gives you lemons, drink a caipirinha, zeggen de Brazilianen ook wel. Oké, als gezond lifestyle programma raden wij niet aan om hier een gewoonte van te maken, maar voor speciale gelegenheden op een zomerse dag, moet een lekkere cocktail kunnen. Balans immers, dat is waar het om gaat. Bovendien kun je de traditionele rietsuiker vervangen door kokosbloesemsuiker, een natuurlijke suiker gewonnen uit biologische kokosbloesem. Het is volledig ongeraffineerd, zit vol gezonde voedingsstoffen (Vitamine B, magnesium, ijzer, zink, kalium) én een lage glycemische index (GI 30-35) heeft. Dat betekent dat je energielevel lekker lang hoog blijft, dus weg suikerdips!

Kokosbloesemsuiker doet het goed in cocktails als Mojito en Caipirinha en die doen weer bijzonder goed op een tropische avond met swingende dansmuziek. En… dansen is gezond! Alhoewel een caipirinha thuis natuurlijk ook heerlijk smaakt. Onze speciale gelegenheid? De voetbal WK 2014 afsluiter Nederland-Brazilië. Zicht op de titel was er niet meer, maar een prachtig WK was voor ons desalniettemin reden voor een feestelijke en vooral typisch Braziliaanse afsluiter. Maar een mooie tropische dag of afsluiting van een drukke week kan natuurlijk ook een hele mooie gelegenheid zijn

Bereiding caipirinha

De zomerse caipirinha maak je vrij eenvoudig thuis. Snijd een limoen in 4 gelijke parten en doe in een stevig (tumbler)glas. Strooi 3 flinke theelepels kokosbloesemsuiker over de limoenen en pers nu met een mudler het sap uit de limoen. Eventueel kun je hiervoor een stamper of de achterkant van een lepel gebruiken. Giet hier zo’n 30 tot 50 ml cachaca overheen.  Maak wat ijsblokjes fijn in een blender of wikkel in een theedoek en crush met een hamer. Vul hier het glas mee af, roer nog even goed en serveer direct.

Proost en.. geniet, maar drink met mate

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!