Chia EnergiereepIngrediënten 10 personen 

  • 125 gram chiazaadjes
  • 150 gram kokosrasp
  • 50 gram noten ( walnoot,hazelnoot,macadamianoot…)
  • 10 gedroogde vijgen/dadels
  • 4 volle eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels agavesiroop of honing
  • 2 theelepels natuurlijk vanille extract

Dit heerlijke en gezonde tussendoortje helpt je door de taaie momentjes, omdat het boordevol energie zit en ook nog eens gezond is!

Voorbereiding chia energiereep

Om de chia energiereep te maken begin je allereerst met het vermalen van de vijgen/dadels in een keukenmachine. Vervolgens voeg je de kokosrasp, de noten, de chiazaadjes, de kokosolie, de honing/agavesiroop en tot slot het vanille extract toe. Maak daarna de kokosolie iets warm totdat deze smelt en het geheel beter blijft plakken.

Doe wat bakpapier in een schaal. Het beste is om een vierkante schaal te gebruiken in verband met de uiteindelijke vorm. Zo laat het zich makkelijk delen. Het mengsel kan nu in de schaal. Druk stevig aan, zodat uiteindelijk een mooie reep ontstaat. Zet de schaal daarna in de koelkast zodat de energiereep mooi stevig wordt.

Afmaken chia energiereep

Na ongeveer 2 uur kun je de schaal uit de koelkast halen en snijd je deze vervolgens in mooie repen. De ingrediënten zijn voldoende voor ongeveer 20 repen. Wikkel tenslotte de repen in aluminiumfolie en leg ze in een broodtrommeltje of andere luchtdichte verpakking.

Klaar is je zelfgemaakte Chia Energiereep een ECHT gezond tussendoortje, voor het stillen van de lekkere trek!

Afslanken met Tim Torfs?

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 2), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!