Ingrediënten 2 personen
- 2 ossenhaas steaks
- 120 gram krieltjes in schil
- 75 gram veldsla
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- 75 gram cashewnoten ongezouten
- 1 eetlepel balsamico azijn rood
- rozemarijn
- zeezout
- olijfolie
Bereiding
Was de aardappels, snijd doormidden en marineer met rozemarijn, zeezout en een scheutje olijfolie. Schuif de aardappels circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Snipper de rode ui, snijd de avocado in blokjes en mix in een kom met de veldsla. Schep de cashewnoten erdoorheen en besprenkel met een el olijfolie en 1 el rode Balsamico azijn. Bak de ossenhaas in olijfolie aan beide kanten bruin en leg op een ovenschaaltje. Schuif de ossenhaas in de oven als de aardappels nog 5 minuten moeten garen. Bak intussen in de pan van de ossenhaas de champignons goudbruin. Verdeel de aardappelen over 2 borden, leg de ossenhaas erbovenop en serveer met de salade.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!