Gekookte aardappelen met rundertartaar, bloemkool en rundertartaar



Ingrediënten 2 personen 

  1. 1/2 bloemkool
  2. 6 aardappels vastkokend
  3. klont Roomboter
  4. 1 theelepel maïzena
  5. 150 ml melk halfvol
  6. nootmuskaat
  7. 1 eetlepel olijfolie
  8. peper
  9. zout
  10. 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de (geschilde) aardappelen in vieren en kook zo’n 10 minuten, Zet intussen een sauspannetje op het vuur. Verhit een klont boter en voeg zo’n 150 ml melk toe. Mix een tl maïzena of meel met een beetje water en voeg al roerend toe aan de melk. Blijf goed roeren om klonten te voorkomen en voeg flink nootmuskaat toe. Verhit de olijfolie in een grillpan en bak de tartaartjes in zo’n 2 minuten medium gaar. Haal de tartaartjes uit de pan en maak jus met het losgekomen sap van het vlees, 2 el water, 1 tl paprikapoeder en peper en zout.

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!