Gezonde paaseitjes met pure chocolade, noten en dadelsIngrediënten 20 personen 

  1. 80 gram gemengde noten (alleen hazelnoten kan ook!)
  2. 6 grote medjoul dadels
  3. 1,5 tl citroensap
  4. 1 tl citroenrasp
  5. 60 gram pure chocolade (75% of hoger, van de biowinkel)’

Bij Pasen horen Paaseitjes! En hoe leuk is het om zelf een gezonde variant te maken van Paaseitjes met een vulling van noten en dadels? Zalig Pasen!

Gezonde Paaseitjes met pure chocola, noten en dadels

Snijd de medjoul dadels in stukken. Doe alle ingredienten, behalve het citroensap en de chocola, in de keukenmachine en laat hem en paar minuten draaien tot je een fijngemalen massa hebt. Voeg vervolgens het citroensap toe en mix de massa nog een keer goed door elkaar. Schep met een lepel steeds kleine beetjes uit de keukenmachine en rol tussen je handen in de vorm van een eitje. Leg de eitjes op een bord en zet een half uurtje in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Zet alvast een bord met daarop een stuk aluminiumfolie of bakpapier klaar om de eitjes op te leggen nadat ze door de gesmolten chocola zijn gehaald. Pak de eitjes er weer bij en prik ze één voor één aan een cocktailprikker om ze door de gesmolten chocola te kunnen halen. Zorg dat de eitjes bedekt zijn met een egaal laagje chocola. Zet de eitjes nog 45 minuten in de koelkast om uit te harden. Enjoy!

Tip: Bewaar de eitjes in de koelkast, dan blijven ze lekker stevig!

Afslanken en lekker eten met Tim Torfs

Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.  


Meest recente posts

Tevreden klanten aan het woord

In de kijker

Recente artikelen over vitaliteit en gezondheid

Slank in 9 weken

Laat je begeleiden naar een nieuwe levensstijl. Blijf gemotiveerd dankzij het wekelijks bezoek aan je personal coach. Leer lekkere nieuwe gerechten kennen en ontvang veel extra tips, met daarenbovenop een een toffe babbel. 

Ja, ik start nu!
Update cookies preferences