Ingrediënten 2 personen
- 400 gram rundvlees mager
- 300 gram sperziebonen
- 2 stengels citroengras
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 3 theelepels sambal
- schijfje gember vers
- 2 theelepels koenjit
- azijn
- 1 theelepel olijfolie
- kokosrasp
- komkommer
- rijst zilvervlies
Bereiding
Snijd het vlees in kleine blokjes en fruit kort aan met de gesnipperde uien en knoflook. Snijd vervolgens de gember fijn en voeg toe aan het vlees. Blus het vlees af met water en voeg een scheut azijn, citroengras, 2 tl sambal, koenjit en een snufje zout toe. Dek af met een deksel en laat stoven tot de saus is ingedikt. Blancheer (kort koken) intussen de sperziebonen en spoel koud. Bak vervolgens kort aan met 1 tl olijfolie en 1 tl sambal en strooi er wat kokosrasp overheen. Verdeel het vlees over 2 borden en serveer de boontjes ernaast. Hierbij is de runderstoofschotel klaar, dus ik zou niet al te lang wachten met het opeten want anders wordt hij koud. 😉
Tip: lekker met zilvervliesrijst en komkommer.
Afslanken en lekker eten met Tim Torfs
Dit recept is één van de recepten van het Tim Torfs dieet (fase 3), een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Tim Torfs bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Tim Torfs Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel de tonijnsalade over de plakken aubergine. Gratineer, met de verse parmesaanse kaas, nog even een paar minuutjes in de oven (grillstand) en klaar is kees. Serveer met een handje rucola (eventueel met paar druppels balsamico azijn) en je hebt een heerlijk fris pittige lunch!